Kävimme poikien kanssa terveystutkimuksissa reilu viikko sitten ja tänään tulivat tulokset takaisin Kennelliitosta. Eipähän sitten olleet ihan sitä, mitä olisi odottanut ja toivonut.

Rutun kohdalla emmimme pitkään, että jättääkö lonkat myöhemmäksi, kun on kuitenkin niin iso uros ja vasta alle kaksi vuotta. Kuvaava lääkäri kuitenkin meinasi, että laitetaan ne eteenpäin, kun olivat niin hyvät. Takaisin tuli sitten tulos C/C, joten ottaahan se päähän. Onneksi mitään nivelrikkoa ei ollut eli puhtaasti löysyydestä johtui.

Etupää oli sitten se suurin jännityksen paikka, koska sitä on tiirattu moneen otteeseen silloin, kun jalat kasvaessa vääntyivät. Jalathan saatiin oikenemaan ja Ruttu ei ole niitä ikinä oireillut. Itse näin kuvat ja nivel näytti ihan siistiltä sekä luut suorilta, pientä varjostumaa niissä näkyi. Tulos oli 2/2, mutta pääasia on, että kuva oli ihan erinäköinen kuin vuosi sitten otettu.

Katsotaan vuoden päästä, josko tota nuorimmaista kuvauttais uudestaan.

 

Urhon kohdalla taas sitten kävi tosi huono tuuri. Lonkat ovat D/D ja niissä näkyi kohtalaiset nivelrikkomuutokset.

Etupää oli puhdas 0/0. Ja kaiken päälle selkärangassa näkyi alkavat muutokset eli ilmeisesti spondyloosi.

Onneksi Urhokin on kuitenkin täysin oireeton tällä hetkellä.

Urhon kohdalla teemme näillä näkymin päätöksen, että näyttelyt saavat jäädä. Jalostukseen kun koirasta ei näillä tuloksin ole eikä Urho näyttelyistä nauti, joten elelköön kotona elämästään nauttien. Jälkiharrastusta ilman muuta jatkamme Urhon kanssa.