Sunnuntaina Urho päätti miehistymistaukonsa näyttelyiden suhteen ja käväisimme Porvoon KV-näyttelyssä, jossa tuomaroi ruotsalainen Göran Bodegård. Odotuksemme eivät olleet korkealla, kun edellinen esiintyminen oli maaliskuulta ja herralla kova machovaihe päällä, mutta... Urho yllätti meidät täysin käyttäytymällä mallikkaasti lukuunottamatta paria pörähdystä juuri autosta noustuaan. Liikkui kehässä mukavasti, mitä nyt hiukan hitaasti, seisoi hienosti ja antoi tuomarin tutkia. Ja muut koiratkin saivat liikkua ilman murinoita. Naisiin olisi kyllä tehnyt mieli...=)
Ensimmäinen punainen nauha sieltä tuli eli saavutuksena JUN EH2.

Arvostelu (suomennos): Suuri, maskuliininen, kuitenkin oikeanlainen tasainen runko. Pää saisi olla hieman suurempi. Hyvä rungonpituus. Liian takakorkea, hieman köyhä, kantaa häntää liian korkealla. Hyvä askel sivulta katsottuna, ahdas takaa.

Käännöspalvelu käänsi tuon "hieman köyhä"-"lite fattig" tarkoittavan hieman lihava, jota suuresti ihmettelimme, mutta kotona tutkimme sanakirjaa ja merkitys oli tosiaan hieman köyhä meinaten ilmeisesti, että saisi olla massaa enemmän, mutta sitähän tässä keräillään pikkuhiljaa... Urho painaa tällä hetkellä 52 kg eli saisi  hiukan enemmänkin painaa, kun on kuitenkin iso uros, säkähän on noin 77-78 cm.

Sitten Rudolfin kuulumiset. Sunnuntaina täytti 15 viikkoa ja painoa oli 18,4 kg. Aika tasaisesti on poika kasvanut ja nyt alkaa karva hiljalleen vaihtua aikuismaisempaan sekä ihanan punainen väri pilkottelee pentukarvan seassa.
Rudolf on harjotellut tarhassa oloa isojen poikien kanssa aina muutaman tunnin kerrallaan. Olen itse sairaslomalla, niin nyt on hyvä väli sitä treenata. Innoissaan kyllä juoksee portista sisään ja haluaa jäädä sinne, ei yhtään itkeskele perään. Painelevat Urhon kanssa menemään niin, että ovat yltä päältä kurassa ja kuolassa.
Tottelevaisuustreenejä on jatkettu kotona, hiukan jo harjoitellaan seuraamistakin sekä irti-käskyä. Olen testannut Rutun kanssa lelupalkkaa ja hyvin on namin sijasta kelvannut koulutuskanakin, tosi hyvin oikeastaan. On ilmeisesti niin spesiaali, kun sen saa vain mamman kanssa yhdessä.
Olemme käyneet myös rautatieasemalla, eläinkaupassa ja kaupan parkkipaikalla harjoittelemassa. Rohkeasti Rudolf näissäkin paikoissa toimii, junatkin saivat herralta vain ihmettelevän katseen. Läpinäkyvät portaat olivat hiukan karmeat, mutta niitäkin kiipesi ylös ja alas.

Tässä kurainen, kuolainen Rudolf eilen.
1913615.jpg

Illalla kävimme pellolla Urhon ja Rudolfin kanssa. Se kun on tossa vieressä ja pojat tykkäävät juosta, niin siinä on kätevä hoitaa iltalenkki.

Majakka ja perävaunu.
1913593.jpg

Rudolf tuumailee
1913597.jpg

Välillä pitää tarkastaa, että tiluksilla säilyy järjestys...
1913600.jpg

Ja sitten mennään taas.
1913607.jpg

"Katso mamma, mitä löysin!"
1913610.jpg

"Tässä tuoksuu joku tosi ihana..."
1913611.jpg

Joten Urho päättää kertoa kaikille, että hän on ollut täällä...
1913613.jpg

Lauantaina lähdemme Savonlinnaan leojen harrastuspäivään. Siitä sitten lisää varmaan myöhemmin..