Kävimme tänään HML:n ryhmänäyttelyssä, joka olikin Urhon vimppa kerta junnuluokassa. Ei nyt mennyt ihan niin kuin olimme odottaneet, JUN H oli tuloksena, mutta arvosteltuaan Urhon tuomari meni juttelemaan Villelle ilmeisesti haluten perustella miksi antaa H:n. Syy oli se, että koira on niin kovin kesken kehityksen vielä, vaikkakin potentiaalia löytyy.
Tuomari kehui kuitenkin Urhon olevan mahtava koira, jolla on ihana pää, kaunis turkki, mahtava olemus ja ajan kanssa siitä tulee hänen mielestään vielä upea koira. Totesi, että toiset koirat vain kehittyvät tosi hitaasti ja Urho kuuluu niihin. Käski käydä vain ahkerasti treenaamassa kehissä ja antaa aikaa koiran kasvulle ja kehitykselle. Erityisesti raajoista oli sitä mieltä, että ovat vielä jotenkin kesken. Urho kyllä seisoi oudosti myös liukahkon lattian vuoksi.
Eli H:sta huolimatta olimme tosi onnellisia, koska poitsu sai niin vuolaat kiitokset ja tuomari tykkäsi hänestä kovasti.

Tässä vielä arvostelu, tuomarina ruotsalainen Kristina Purens:

"Junioriuros, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvänmuotoinen pää, jossa hyvä otsapenger, tummat silmät. Hyvä kaula. Tällä hetkellä hieman ylirakentunut suorien polvikulmausten takia. Hyväasentoiset lavat. Riittävä luusto. Ihana runko. Varpaat ulospäin edessä ja takana. Häntä on liian kippurassa. Liikkuu riittävällä askeleella, mutta kinnerahtaasti. Hyvinhoidettu turkki."

Ihana, kehittymätön Urhomme lempipuuhassaan eli juoksemassa..=)
1993034.jpg